/ iStock/Getty Images
Обвиниха мъж за опит за убийство, наръгал с нож опонент в главата и гърба. Нападението е станало пред павилион за цигари и алкохол в столичния кв. "Люлин" във вторник, съобщават от Софийска градска прокуратура. 

След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Б. Г. към наказателна отговорност.

"Обвинението спрямо него е за това, че на 24.01.2023 г. около 21:45 ч. в гр. София, ж.к. „Люлин 4“, пред павилион за алкохол и цигари, Б. Г. направил опит умишлено да умъртви Н. К. чрез нанасяне на удари с нож в областта на главата и гърба. Деянието е извършено по хулигански подбуди, изразяващи се в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и отличаващи се с изключителна дързост и цинизъм. Обвиняемият извършил деянието на публично място, пред множество хора, без насилието да е било провокирано по какъвто и да е начин от пострадалия. Опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини", съобщават от държавното обвинение. 

Мъжът е задържан за 72 часа. Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.