/ iStock/Getty Images
Сливенският окръжен съд наложи наказание „доживотен затвор“ на мъж за убийство и опит за убийство на син и баща. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 39-годишен мъж, нанасяйки му 15 удара с нож и за това, че е направил опит умишлено да умъртви баща му, нанасяйки му удари с нож в десните подбедрица и раменна става, целейки да улесни извършването на убийството на по-младия мъж. Опитът за убийство на бащата е останал недовършен, поради независещи от извършителя причини.

Престъпленията са извършени на 2 юни 2020 г. в Сливен. По време на разследването е установено, че той имал неуредени финансови взаимоотношения с 39-годишния мъж. Подсъдимият отишъл до дома на пострадалия, за да поиска парична сума, която му бил дал като заем. Той нападнал с нож мъжа, след като разбрал, че няма възможност да му върне парите. Бащата се опитал да се притече на помощ, но мъжът му нанесъл множество удари по тялото. Подсъдимият се насочил отново към 39-годишния мъж и продължил да му нанася множество удари.

Престъпленията са извършени по особено мъчителен начин, посочват от Прокуратурата. Присъдата на Окръжен съд - Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.
БТА