По случая е задържан осъждан мъж
След побоя на мъж пред дискотека в Лом прокуратурата привлече в качеството на обвиняем 27-годишен мъж за опит за убийство, съобщиха от обвинението.

В хода на разследването е установено, че на 16 октомври 43-годишният мъж е бил нападнат пред заведение в града. На пострадалия били нанесени удари с юмруци в главата. Във връзка с инцидента, на 25 октомври е започнало разследване.

Мъж е в кома след побой пред дискотека

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Той е осъждан. Престъплението е извършено от него при условията на опасен рецидив. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо него.

Близките на нападнатия го определят като спокоен човек и не вярват, че той е провокирал конфликта. Обясниха, че не бил криминално проявен. За побоя негов приятел посочи:
„Според мен става въпрос за организирана престъпна група, която явно използва някакви протекции, тъй като охраната ни дискотеката не е повикала полиция. Криминално проявени са въпросните господа”, обясни той пред NOVA.

От болницата дадоха информация за състоянието на 43-годишния мъж: „При нас постъпи в неадекватно състояние, с гърчова симптоматика, психомоторно възбуден, което наложи интубация на пациента и започване на лечение”, каза д-р Чавдар Антонов - началник на ОАИЛ „Свети Николай Чудотворец” в Лом.