Окръжният съд във Варна настани за изследване в психиатрично заведение за срок до 30 дни мъжа, който е привлечен към наказателна отговорност за убийството на двама свои роднини, съобщиха от обвинението.

Искането беше разгледано след постъпила на 13 декември съдебно-психиатрична експертиза. Заключението на вещото лице е, че 54-годишният мъж страда от параноидна шизофрения, халюцинаторно-параноиден синдром, и към момента на деянието не е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Разкриха подробности за двойното убийство във Варна (ВИДЕО)

За да бъде извършено обстойно изследване, което да даде отговор на въпроса от ключово значение за решаване на делото по същество - за вменяемостта на обвиняемия, съдът прецени, че мъжът следва да бъде настанен в отделение по съдебна психиатрия. Определението подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.

Припомняме, че сигналът за убийството е бил подаден на 10 декември, около 30 минути след полунощ. В къща в квартал "Виница" са били намерени убити 51-годишна жена и 49-годишният ѝ брат, роднини на обвиняемия.
БТА