/ БФС
Отборът на Ж.Ф.К. Варна спечели фестивала по футбол за девойки до 12 г. във Велико Търново, съобщава официалният сайт на БФС. На финала варненки надиграха връстничките си от тима на "Спортика" с 5:4 след изпълнение на дузпи.

Аматьорската футболна лига към БФС бе организиратор на тридневния турнир, който се проведе на закрито в спортна зала на ВТУ "св. св. Кирил и Методий". В надпревара участваха 8 отбора: ФК Светкавица (с .Градежница), ФК Енко (Пловдив), ФК НСА (София), Ж.Ф.К. Варна (Варна), ФК Янтра 2013 (Габрово), ФК Спортика (Благоевград), ФК ЛП Суперспорт (София) и ФК Севлиево лейдис (Севлиево).

Ръководството, цялостната организация  и всички разходи по провеждането на фестивала (нощувки, храна, наем на зала, съдии, медицинско обслужване, охрана и награди) се поеха от БФС.

Фестивалът бе част от кампанията на БФС в подкрепа на женския футбол „Момичета, хайде да ритаме“, която се включва към паневропейската инициатива на УЕФА Together #WePlayStrong. Целта на стратегията е да популяризира позитивния ефект от футбола върху здравето и личностното развитие на момичетата.

Домакинството на България на финалите на Европейското първенство за девойки до 17 г. през 2019 г. ще допринесе допълнително за приобщаването на повече момичета към футболната страст.
БФС