/ beachsoccer.com
Симеон Христов
101560
Симеон Христов
  • Симеон Христов
От днес до неделя (17 - 19 май) в морската столица на България ще се проведе най-силният международен турнир по плажен футбол, правен някога у нас - Varna international Beach Soccer Cup 2019. Домакини на надпреварата са шампионът на страната МФК Спартак и местната Община, а мероприятието е част от програмата на “Варна – Европейски град на спорта 2019 г.” 

Треньорът на МФК "Спартак" Симеон Христов гостува в предаването "Морски гонг" по Дарик радио и сподели любопитна информация, както за отборите участници, така и за селекцията и подготовката на шампионите за участието им предстоящата Шампионска лига. 
Той разкри, че Константинос Папастатопулос ог Гърция и Мариан Мациука от Румъния ще носят екипа на "Спартак" и през този сезон. 
Руският гранд Спартак (Москва) е най-известното име сред участниците. Клубът ще бъде представен с отбора си до 23 години, в чиито редици има няколко национали на страната. Селекциите на Грузия и Молдова ще играят като клубни отбори на пясъка в квартал "Аспарухово", тъй като на практика Динамо (Батуми) и Олимпия са съставени от играчите, които играят и в националните отбори на страните си. Шампионът на Англия от преди две години Силесия също ще бъде сред участниците, като в състава му личат имената на национали на Полша, Румъния и Унгария.
Вече е ясна и програмата на третото издание на турнира, като в петък и събота ще се изиграят по четири двубоя, а в неделя - два.

ПРОГРАМА:

17/05 ПЕТЪК
10:00 СИЛЕСИА (ПОЛША) – ОЛИМПИА (МОЛДОВА) 
11:00 СПАРТАК МОСКВА (РУСИЯ) – ДИНАМО БАТУМИ (ГРУЗИЯ)
17:30 ДИНАМО БАТУМИ (ГРУЗИЯ) – СИЛЕСИА (ПОЛША)
18:30 МФК СПАРТАК (БЪЛГАРИЯ) – СПАРТАК МОСКВА (РУСИЯ)

18/05 СЪБОТА
10:00 ОЛИМПИА (МОЛДОВА)  – ДИНАМО БАТУМИ (ГРУЗИЯ)
11:00 СИЛЕСИА (ПОЛША)  – МФК СПАРТАК (БЪЛГАРИЯ)
17:00 МФК СПАРТАК (БЪЛГАРИЯ) – ОЛИМПИА (МОЛДОВА)
18:00 СПАРТАК МОСКВА (РУСИЯ)  – СИЛЕСИА (ПОЛША)

19/05 НЕДЕЛЯ
10:00 ОЛИМПИА (МОЛДОВА)  – СПАРТАК МОСКВА (РУСИЯ)
11:00 ДИНАМО БАТУМИ (ГРУЗИЯ) – МФК СПАРТАК (БЪЛГАРИЯ)

Чуйте цялото интервю със Симеон Христов в приложения звуков файл