/ sport.ruse24.bg
Президентът на „Дунав“: Виждам настроение в отбора и очаквам победа срещу „Черно море“
95244
Президентът на „Дунав“: Виждам настроение в отбора и очаквам победа срещу „Черно море“
  • Президентът на „Дунав“: Виждам настроение в отбора и очаквам победа срещу „Черно море“
„Дунав“ ще приеме „Черно море“ на 19 ноември, в 12:30 часа в среща от 16-ия кръг на Първа професионална лига. „Драконите“ нямат победа от 10-и септември, когато се наложиха с 3-0  над „Витоша“ Бистрица.  В последния си мач, под ръководството на новия си треньор Малин Орачев , русенци направиха  1-1 срещу „Берое“ в Стара Загора, докато бъдещият им съперник „Черно море“ допусна домакинска загуба (1-2) срещу „Верея“.

Президентът на „Дунав“ д-р Симеон Симеонов бе любезен да  говори за очакванията си за този двубой в предаването „Морски гонг“ по Дарик, минути след като бе приключил няколкочасова операция.

 „Вече виждам в отбора доста по-голямо настроение и старание, което е нормално. Това е ефектът на всички треньорски смени. Надявам се в неделя срещу „Черно море“ да запишем победа. Имаме голяма нужда от нея. Да, в контролата срещу румънския „Конкордия“ играхме доста добре. Това малко ме притеснява. Знаете, че по принцип отборите, които играят добре в контролите, трудно повтарят същите игри и в официалните мачове. Но трябва да призная, че това, което видях в Букурещ от нашия тим, ме изненада изключително приятно. И се надявам да продължим  така, а да не е само случайност“, коментира д-р Симеон Симеонов.

На въпроса дали има притеснения за времето заради  терена президентът на „Дунав“ отвърна: „Благодаря, че го наричате терен, ние понякога го наричаме и басейн, но това е друга тема. Следим прогнозата с нетърпение и не знаем за кое да се притесняваме повече-за играта, за отбора, или за времето. За неделя прогнозата е обнадеждаваща - 10-12 градуса, с променлива облачност, слънчево, а шансът за валежи е под 10 %.

Това ни кара да сме по-спокойни и за терена, а и че ще могат да дойдат повече хора и ще видят един добър двубой.  Знаем, че ще има солидна агитка от Варна. Предупредени са органите на полицията в Русе и са взети всички мерки . Дано да стане добър двубой. Изключително много уважаваме отбора на „Черно море“. С тях винаги прави интересни мачове. Дано и този бъде такъв“.

Цялото интервю със Симеон Симеонов можете да чуете в приложения звуков файл.