/ Bulgaria beach soccer
България завършва на 15-о място в ЕВРОлигата по плажен футбол, стана ясно от публикуваното официално класиране на надпреварата. Постижението е историческо за този спорт у нас, а мястото в подреждането е най-високо от всички национални отбори в различните футболни разновидности през 2018 г.
Припомняме, че тимът ни стана четвърти в Дивизия "Б" на турнира, което на практика е трето място след Румъния и Казахстан, тъй като шампионът във второто ниво Германия преди това изпадна като последен 12-и от Дивизия "А" и защити мястото си в елита.
Играчите на Симеон Христов записаха най-силното си участие в турнира това лято. Те спечелиха предварителната си група в Назаре, побеждавайки Андора, Норвегия и Чехия. За това те получиха купа, която е първата в историята на плажния ни футбол. На финалите в италианския град Алгеро, Сардиния тимът ни стартира лошо с поражение от бъдещия финалист Румъния, но след това стигна до второто място в групата след победи над Норвегия и Англия, за да загуби накрая малкия финал с минимален резултат от Казахстан. Това обаче показва огромно израстване на нашите, които за първи път постигат две победи във финалите и общо пет успеха в седемте си мача от турнира.
За страхотните си успехи националите ни по плажен футбол получиха на два пъти премии, разпоредени лично от президента на БФС Борислав Михайлов. Генерален спонсор на отбора е Корпорация "Развитие".
Догодина България със сигурност ще бъде водач на една от предварителните групи в ЕВРОлигата, а освен това ще участва в световни квалификации за Мондиала, който на 99 процента ще се проведе в Парагвай.
Bulgaria beach soccer