Михаил Венков вкара в редовното време, но пропусна при дузпите
Михаил Венков вкара в редовното време, но пропусна при дузпите / LAP.bg
„Черно море“ приключи с участието в турнира за Купата на България. Третодивизионният „Литекс“ се оказа непреодолима преграда за „моряците“, които отпаднаха след 1-1 в редовното време  и продълженията, и 5-3 при изпълнението на дузпи. С общ резултат 6-4 „Литекс“ е на полуфинал.
       
Домакините откриха резултата в 22-ата минута след точно изпълнена дузпа от Методи Костов, отсъдена за нарушение на Даниел Георгиев. Варненци изравниха чрез Михаил Венков, който се разписа с глава в 38-ата минута. До края на редовните 90 минути и в продълженията „моряците“ имаха инициативата, но така и не успяха да вкарат втори гол в противниковата мрежа. Така се стигна до изпълнението на дузпи, при които голмайсторът за „Черно море“ в този мач Михаил Венков пропусна. Домакините реализираха  и при петте си опита чрез Костов, Балъков, Генков, Иванов и Байчев. За варненци се разписаха Илиев, Цветков и Коконов, а Венков пропусна 3-ата дузпа.
Така, след като отстраниха „Славия“ и „Локомотив“ Сф, възпитаниците на Живко Желев се разправиха и с „Черно море“, с което си заслужиха място на финала. „Моряците“ ще трябва да се съсредоточат върху изявите си в първенството. Първият мач пред тях на дневен ред е този с „ЦСКА“ на „Армията“, в който те ще бъдат без наказания Даниел Георгиев.   
Стартовите 11:
„Литекс“: Вълков, Ганев, И.Иванов, Димитров, Р. Иванов, Кирилов, Генков, Писаров, Курдов, Васев, Костов
„Черно море“: Михайлов, Сукуп, Станчев, Николов, Венков,Георгиев, Цветков, Илиев, Пируло, Балджийски, Кузма.