/ bgvolleyball.com
Отборът на Черно море (Варна) спечели редовния сезон в група Д (обхваща клубовете от Североизточна България) от първенството по волейбол на България за юноши под 20 години, съобщава BGvolleyball.com.

Заявка за участие в този регион са подали осем тима за тази възраст, като те бяха разделени в две подгрупи, съответно Д-1 и Д-2. Четирите най-силни състава оформиха група Д-1 и се бориха за една директна квота за държавните финали и две за участие на допълнителни квалификации. Участниците в група Д-2 играха за състезателен принцип и присъствие в първенството.
 

В група Д-1 се игра всеки срещу всеки на разменено гостуване в есенен и пролетен полусезон. Имаше равностойност за върха, като истинска драма се разигра за първото място в групата. Два тима  - Черно море и Добруджа завършиха с абсолютно еднакъв актив седем победи, една загуба и 21 точки.

В последния кръг обаче, добричлии победиха Хан Аспарух (Исперих) с 3:1 гейма, като този загубен гейм им коства първото място и варненци завършиха на върха с 1 гейм по-добро съотношение. С това те печелят и единствената директна квота за държавни финали.
 
bgvolleyball.com