ДКС отново приема световната купа по спортна гимнастика
ДКС отново приема световната купа по спортна гимнастика / Добри Атанасов
13 състезатели ще представят България в кръга от световната купа по спортна гимнастика, който ще се проведе от 1 до 3 септември във Варна. Съставът беше определен от старши треньорите на националните отбори  Милко Танкушев (мъже) и Нели Танкушева (жени), след проведеното  контролно в националната база "Раковски". В проверката участваха 9 състезатели - Христос и Исус Маринови, Димитър Димитров, Димитър Бърдарски и Светослав Ангелов при мъжете и Грета Банишка, Никол Дунева, Ралица Милева и Памела Георгиева при жените. За самата световна купа във Варна се очакват да пристигнат живеещите в Англия Йоана Янкова и Веселин Кавалджиев.
В надпреварата участие са заявили 90 състезатели от 20 държави, сред които и едни от най- силните гимнастици в момента, като бразилецът Артур Занети (олимпийски шампион на халки от Лондон 2012 и олимпийски вицешампион на същия уред от Рио де Жанейро 2016), холандецът Епке Зондерланд (олимпийски шампион на висилка Лондон 2012) и украинците Олег Верняев (олимпийски шампион на успоредка и олимпийски вицешампион в многобоя от Рио де Жанейро 2016) и на Игор Радивилов (бронзов олимпийски медалист на прескок от Лондон 2012).
За България при мъжете само на висилка ще участва един състезател, а на останалите по двама. На земя и прескок са заявени Димитър Димитров и Димитър Бърдарски, на кон с гривни - Димитър Димитров и Светослав Ангелов, на халки -Исус и Христос Маринови, на успоредка -Светослав Ангелов и Христос Маринов и на висилка - Димитър Бърдарски.
При жените на прескок ще участва Грета Банишка, на смесена успоредка - Никол Дунева, на греда - Ралица Милева и Памела Георгиева и на земя - Грета Банишка и Памела Георгиева.
Извън класирането ще играят Веселин Кавалджиев (халки), Йоана Янкова (прескок и греда) и Елизабет Василева (греда).
gymnastics.bg