Концерт и спортни състезания за празника на Аксаково
Концерт и спортни състезания за празника на Аксаково / Darik Varna

Молебен за здравето и благоденствието на жителите и гостите на Аксаково ще постави начало на програмата за празника на града. Това ще се случи от 9.00 часа в църковен храм „Свето Успение Богородично".

Сред тазгодишните спортни мероприятия е крос, който ще донесе на победителя жив гигантски австралийски заек и мобилен телефон. Проявата ще стартира в 9.30 часа пред СОУ „Св. Климент Охридски". Награди в лекоатлетическата надпревара ще има и за най-възрастен и най-млад състезател.

Допълнение към празничната програма е и детското празнично шоу ще започне в 10 часа на площадката пред читалище "Просвета". В 18 часа на градския стадион ще се играе футболна среща.

Празничният концерт с участието на местни певчески, танцови и инструментални състави е с начален час 19 на централния площад. На сцената ще излязат танцовите състави „Аксаково" и „Изворче", женска певческа фолклорна група „Гласовете на Аксаково", певческите фолклорни групи „Тракийка", „Аксаково" и „Вдъхновение", оркестър с ръководител Данчо Радулов и индивидуални изпълнители.

Подарък за жителите на Аксаково ще е и спектакълът „Нестинарка" в изпълнение на танцов състав „Аксаково" от 21 часа, отново на централния площад. Финалът на празненствата ще е с концерт на фолклорен оркестър с ръводител Данко Бакалов.