Коледни спортни турнири и танцов маратон през уикенда във Варна
Коледни спортни турнири и танцов маратон през уикенда във Варна / netinfo

Поредица от коледни спортни турнири и танцов маратон ще се проведат във Варна през почивните дни, съобщиха от дирекция „Спорт" към Община Варна.

Първата проява стартира в събота от 9,00 часа в комплекс „Черно море" с детски коледен турнир по тенис. Организатори са Община Варна и всички спортни клубове по тенис. Очаква се да участват около 80 деца, разделени на две възрастови групи до 12 и до 16 години за момчета и момичета.

Пак в събота, но от 9,45, в спортен комплекс „Простор" започва градски новогодишен турнир по борба, организиран от ОСК „ЖСК Спартак" и варненските клубове по борба СК „Локомотив - 93" и СК „Черноморски сокол" със съдействието на Община Варна. Очаква се участие да вземат повече от 100 състезатели в различните категории.

Същият ден от 10,30 в Юнашкия салон започва и коледен турнир по кикбокс. Състезанието ще бъде в няколко дисциплини - на татами ще се играе в стил киклайт контакт, а на ринг - лоу кик и К1 (най тежкия и зрелищен стил в кикбокса). Очаква се участие в турнира да вземат повече от 120 състезатели, представители на 20 клуба от Варна и страната. Предвидени са множество предметни награди за шампионите. Купи ще има за най-техничен, за най-перспективен и най-атрактивен състезател. Организатори са Община Варна, СКБИ "Боил" и Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

В неделя  от 12,00 часа отново в Юнашкия салон започва танцов маратон за купа „Коледна Звезда". В него ще вземат участие над 10 клуба в стилове акробатичен рокендрол, спортни танци, латино танци, танци на народите. Очакват се около 200 участници, а организаторите от „Стар денс" са подготвили специална програма за всички гости.