Как ще изглежда новото рибарско пристанище в „Аспарухово” (СНИМКИ)
Как ще изглежда новото рибарско пристанище в „Аспарухово” (СНИМКИ) / netinfo

Проектите за изграждане на рибарско пристанище в местността Карантината и за разширяване на Аспаруховия парк вече са готови, а техни снимки бяха разпространени във „Фейсбук” от кмета на Варна Иван Портних. В социалната мрежа той обяви, че в район „Аспарухово” предстои да бъдат вложени 100 млн. лв.

Как ще изглежда новото рибарско пристанище в Аспарухово (СНИМКИ)
netinfo

„Благодаря на правителството, че Варна ще започне новата финансова година без просрочени задължения. Вчера Министерският съвет осигури 8 500 000 лв., с които възстановихме инфраструктурата в Аспарухово през 2014. Тогавашното правителство не ни осигури финансирането и всички разходи останаха за сметка на общината. Сега тези средства отново ще използваме за подобряване на градската среда. Само за година реализирахме два големи инфраструктурни проекта в Аспарухово. Изградихме магистралния водопровод, който захранва част от квартала, Боровец и Галата. За целта от МРРБ бяха отпуснати 3,5 млн. лв.”

Как ще изглежда новото рибарско пристанище в Аспарухово (СНИМКИ)
netinfo

„Приключи и първият етап от ремонта на охранителните канали с над 6 милиона от фонд „Солидарност“ на ЕС. Така Варна стана първият град в страната, който успя да привлече средства директно от фонда. Работим по втория етап - покриване на каналите, създаване на нови пространствата - зелени площи, детски площадки, паркоместа. За целта сме предвидени 3,3 млн. лв. от общинския бюджет. Предстои да вложим още около 100 млн. лв. в квартала. Готови сме с проекти за изграждане на рибарско пристанище в местността Карантината, за разширяване на Аспаруховия парк и социализация на Аспаруховия вал. Предстои и пълна рехабилитация на основните пътни артерии – бул. „ Народни будители“, „Първи май“, „Мара Тасева“, написа Портних.

Как ще изглежда новото рибарско пристанище в Аспарухово (СНИМКИ)
netinfo