/ Сдружение „Аз вярвам и помагам“
За две години и половина от старта на кампанията „Аз вярвам и помагам“ в нея са се включили 500 000 души. Събрани са 24 милиона капачки, което представлява 48 тона пластмаса
Недобросъвестни хора се облагодетелстват на гърба на благотворителната кампания, представляваща събирането на пластмасови капачки. Това разкриха от сдружението „Аз вярвам и помагам“, които  стоят зад инициатива, чиято цел е подпомагане на недоносени бебета.

Измамниците се представят за помощници на сдружението и обикалят партньорските обекти. Предлагайки да извозят събраните капачки, те ги взимат и се облагодетелстват за сметка на кампанията, разкри Владислав Николов, председател на „Аз Вярвам и Помагам“. По думите му са получени много сигнали за подобни измами. 

За да се избегнат нови злоупотреби, от неправителствата организация обявиха, че повече няма да се приемат пластмасови капачки в обекти.  Желаещите да подпомогнат каузата ще могат да го направят на 29 септември във Варна. От 9.00 до 16.00 часа пред Катедралата всеки ще може да донесе събраните капачки, като ще бъде осигурена възможност това да става и с автомобили.  

Очаква се това да бъде най-голямото събиране на пластмасови капачки и ще премине под наслов „Празник на рециклирането „Аз вярвам и помагам“.

От сдружение„Аз Вярвам и Помагам“ уточняват, че събраните капачки трябва да бъдат в торби или чували, но не и в пластмасови туби.  Могат да бъдат събирани капачки не само от вода и други напитки, но и от кафе, олио, оцет, перилни и ароматизиращи препарати, кремове за ръце и др. 

Сдружение „Аз вярвам и помагам“

За две години и половина от старта на благотворителната кампания  в нея са се включили 500 000 души. Събрани са 24 милиона капачки, което представлява 48 тона пластмаса.

В АГ болницата във Варна днес бе представено третото голямо дарение от началото на кампанията „Аз вярвам и помагам“и най-голямото до тук. Бебешкият реанимационен кът с отоплител при интензивно лечение на новородени е на стойност 15 000 лева. Апаратът ще помага на новородени с нарушения в дишането и сърдечната дейност, обясни началникът на неонатологичното отделение д-р Снежина Цветкова. 
 
„За всички деца е хубаво да има подобен реанимационен кът, където да се осъществят първите грижи – повиването, обработката на пъпния остатък и др.”, отбеляза д-р Цветкова. 

Сдружение „Аз вярвам и помагам“

Миналата година в АГ болницата са станали 2178 раждания, като най-малкото новородено е тежало едва 750 грама. От началото на тази година в специализираната болница са проплакали 870 бебета, като броят на преждевременните раждания е 126, отчете управителят на здравното заведение проф. Емил Ковачев. 

Следващото голямо дарение в кампанията „Аз вярвам и помагам“ще бъде направено в края на годината в неонатологията на болница „Света Анна”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК