/ iStock/Getty Images
Постановката на режисьора проф. Светозар Донев "Хубавата Елена" от Жак Офенбах ще има своята премиера днес на фестивала Опера в летния театър във Варна, съобщиха организаторите.

Хореографията на спектакъла е на дъщерята на режисьора - Анна, а сценографията - на Иван Токаджиев. Под палката на диригента Кръстин Настев на сцената ще излязат актьорът от Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Пламен Георгиев като Менелай и солистите на Варненската опера Пламен Долапчиев като Парис и Александър Мутафчийски като Калхас. В ролята на хубавата Елена зрителите ще видят Лилия Илиева.

Туристическият портал на Варна visit.varna.bg с нова визия

Спектакълът е съвместна продукция на Опера в Летния театър и Международния музикален фестивал "Варненско лято". Театрално-музикалният продуцентски център - Варна прави жест към ценителите на музиката и билетите за фестивала Опера в Летния театър през тази година са със специални цени.

Билетите от всички ценови пояси се предлагат на двойно по-ниска цена от миналата година. Най-скъпите билети от 80 лева през 2019 година сега са на цена от по 40 лева. За групи над 9 души и за тези, които изберат офертата Културен маратон за 5 и повече представления, ще има и 20 процента отстъпка.