/ iStock/Getty Images
С изцяло нова визия - рубрики, снимки и видеа, посреща гостите на Варна официалният туристически портал на Община Варна https://visit.varna.bg/. Сайтът се поддържа на 6 езика: български, английски, руски, немски, френски и румънски.

Специални рубрики дават информация за забележителностите, начините за придвижване в и около града, за атракции, музеи, храмове, паркове, галерии, арт пространства, възможности за спорт. Основен акцент е поставен върху събитията от културния и от спортния календар на Варна.

Варненската опера възстановява спектаклите на живо с "Травиата"

В новата версия на портала е разработен модул „Туристически маршрути“, в който има актуални данни за предстоящи обиколки на Варна с екскурзовод, с конкретен маршрут и език.

В услуга на туристическия бизнес са доразвити модулите за създаване на профили на хотели, туроператори, заведения, търговски центрове, магазини, транспортни услуги и всички други дейности, свързани с бранша. Запитванията от клиентите на портала се пренасочват директно към регистрирания обект.

На всички ползватели, регистрирани в платформата visit.varna.bg, се предоставя възможност в срок до 5 дни да актуализират своите профили с актуална информация и снимки.

Всеки, който желае да публикува своя обект в платформата, е необходимо да си създаде профил, който трябва да поддържа актуален. За 6 години от своето създаване сайтът visit.varna.bg достигна аудитория от близо 2 000 души на ден през зимните месеци и по над 4 500 на ден през летния сезон, като посетителите са от над 190 държави, съобщават от дирекция „Туризъм“ към Община Варна.
БТА