Grand Mall подава ръка на благотворителни инициативи
Grand Mall подава ръка на благотворителни инициативи / снимка: Grand Mall

В разгара на коледното пазаруване най-големият търговски център във Варна – Grand Mall подаде ръка на поредица от благотворителни инициативи на неправителствени организации в подкрепа на хора в неравностойно положение – деца с редки и онкологични заболявания, семейства в риск, двойки, кандидатстващи за инвитро. Те получиха безплатна площ за провеждане на своите коледни кампании. А за посетителите на мола празничните дни придобиха топлината на една непринудена човечност, дарена от малките жестове на доброта.

Националният алианс на хора с редки болести и студенти по медицина от МУ – Варна помогнаха на деца с редки болести

Благотворителната  коледна кампания на Националния алианс на хора с редки болести и студенти по медицина от МУ – Варна беше проведена с благородната цел да набере средства за осигуряване на психолог за децата с редки болести в УМБАЛ „Св. Марина” във Варна. Техният щанд на ниво -2 се радваше на топло внимание от посетителите на търговския център, които в отминалия уикенд не пропуснаха да купят коледни картички и сувенири в подкрепа на каузата.

Помощта може да продължи и он лайн, подробности ще откриете на сайта на организацията.

Сдружение ЗА ТЕБ, Фондация SOS – семейства в риск и Агенция за социално развитие Вижън представят творческа продукция на хора в риск

Съвместен коледен благотворителен базар подготвят тази година Сдружение ЗА ТЕБ, Фондация SOS – семейства в риск и Агенцията за социално развитие Вижън. Той ще бъде на 21 и 22.12. Коледни картички, играчки, изработени от хартия и други естествени материали, декорации и бижута ще приобщят посетителите на мола към празничните послания. Още повече, че всичко е изработено по време на артистичните занимания, които  помагат на хора в риск да развият своя талант и да придобият социални умения. Със събраните средства ще бъдат купени материали за продължаване на творческите дейности.

Благотворителният щанд в подкрепа на хората в риск ще бъде на втория етаж.

Помощ за онкоболни деца от Варна от програмата за арттерапия „ARTON“


До 20.12. посетителите на търговски център могат да подпомогнат деца с онкологични заболявания, като се включат в благотворителните продажби на уникати, изработени  по програмата за арттерапия „ARTON“ от самите малки пациенти на Клиниката по детска хематология и онкология и в Клиниката по медицинска онкология във Варна. На щанда има картички, рисувани чаши, ръчно изработени бележници, картини, икони. Можете да помогнете и с дарения, лесно ще откриете кутията пред базара на втория етаж на мола.

Програмата може да бъде подкрепена и с дарителски sms, ще научите как от фейсбук страницата на организацията.

Фондация „Искам бебе“ набира средства за инвитро

„В момента в Grand Mall на площ, предоставена ни любезно от домакините на ниво 0, ние сме организирали нашия скромен благотворителен базар - споделя Валентина Иванова – представител за Варна на фондация „Искам бебе“. - В него ще откриете ръчно изработени бижута, декорации за дома, картини, възглавнички – подходящи за подаръци предмети, изработени с любов от членовете на нашата организация. Средставата, които съберем от тази благотворителна продажба, ще отидат за двойки от Варна с репродуктивни проблеми. Това са хора, които са кандидатствали чрез фондацията за Фонд асистирана репродукция и ние се надяваме с помощта на отзивчивите варненци да успее да им помогнем за оформяне на документи за инвитро и за съпътстващите манипулации.“

Базарът на „Искам бебе“ ще е отворен от 19 до 22.12. от 10 до 20 ч. на ниво 0 в Grand Mall.