/ Николай Иванчев, Dariknews.bg, архив
Много автомобили са повредени след вчерашната градушка във Варна. Това става ясно от работата на застрахователите, разкри областният управител на Варна Стоян Пасев. 

Какви са щетите след бурята във Варна?

Валежът от ледени късове не е причинил щети по инфраструктурата в региона. Проявили са се обаче някои слабости около новия бул.”Васил Левски” във Варна. 

„Съоръжението не е въведено в експлоатация. По-добре е, че стана така, за да се видят дефектите и ефектите  от целия ремонт”, коментира Пасев. 

Градушката във Варна снощи засегна най-вече кв. снимка: Петя Манева, Фейсбук група "Виждам те КАТ-Варна"

Градушката във Варненско е засегнала само територии край Черно море. Най-тежко е било положението в село Юнец, община Долни чифлик, където първо във Варненско е ударила градушката. 

Пострадали хора или животни няма, но има засегнати земеделски площи. Щетите се описват и до края на деня ще има яснота за размера им, посочи областният управител.  

Силният дъжд и градушката нанесоха щети във Варна

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че през изминалото денонощие са регистрирани 10 случая на оказана техническа помощ. От тях 9 са са свързани с нуждата от отводняване на мази и приземни етажи в резултат от проливния дъжд, както и с отстраняването на повреден стълб от уличното осветление във Варна и кална маса на пътя за с. Михалич, община Вълчи дол.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК