/ снимка: Трендафил Димитров, Фейсбук група "Виждам те КАТ- Варна"
Силният проливен дъжд и градушката във Варна във вторник вечерта нанесоха щети в града. Директорът на Дирекция Пожарна безопасност и защита на населението във Варна комисар Тихомир Тотев съобщи в ефира на „Здравей, България” по NOVA, че са постъпили 7 сигнала за щети и произшествия, причинени от проливния дъжд и силния вятър.

Около 70 хиляди дка са засегнатите площи при падналите градушка и дъжд

„Девет екипа на пожарната се справиха със ситуацията за около 2 часа. Лошото време не ни изненада. Имаше един паднал клон и 5 наводнени обекта”, каза директорът на Пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев.

Силният дъжд и градушката нанесоха щети във Варна

Късно вечерта във вторник служители на Общинска администрация са направили обход на щетите, съобщи заместник-кметът на Община Варна Христо Иванов.

„Имаше точки в града, по основни булеварди, където се бяха образували големи локви. Имаме дежурни екипи от страна ВиК и от страна на фирмата, която поддържа дъждовната канализация, които реагирах своевременно. Не са констатирани щети по градската инфраструктура.

Има наноси, които днес ще бъдат изчистени. От днес започва и интензивна профилактика на дъждоотводнителната система по тези булеварди и точки, които вчера бяха затлачени вследствие на интензивния дъжд”, каза Христо Иванов.