ДП издигна кандидатурата на Красен Железов за кмет на Варна
ДП издигна кандидатурата на Красен Железов за кмет на Варна / netinfo
Общинският съветник и председател на Демократическата партия /ДП/ във Варна Красен Железов обяви номинацията си за кметското място през есента.

На предстоящите местни избори ще спазваме политическата игра и ще използваме само политически доводи в кампанията си. Време е да открием и припознаем автеничния десен избирател, а акцент на нашата кампания ще бъде възстановяването на добрия имидж на политическата система, заяви председателят на ДП.

Предстоят преговори с другите десни субекти - членове на Европейската народна партия. Ние се разграничаваме от управляващата тройна коалиция, от “ГЕРБ” и от популистки и националсоциалистически партии, обясни още Железов. По отношение на “ГЕРБ” Централният комитет на ДП не препоръчва предизборно коалиране.

Железов разясни, че местната организация на ДП обмисля да направи просветителска кампания, на която ще заложи на историята на партията, която се простира през три века.

"За мен ще бъде изключително интересен дебатът със сегашния кмет Кирил Йорданов и аз няма да бягам от него, а целенасочено ще го търся", заключи Красен Железов.