Достойно представяне на наш културист-инвалид на световното в Италия
Достойно представяне на наш културист-инвалид на световното в Италия / netinfo

Двама наши състезатели участваха в световния шампионат по бодибилдинг и фитнес към "Световната бодибилдинг и фитнес федерация" в Италия.В надпреварата в, която участие взеха предствители от десет държави, България бе представена от Диан Михайлов, състезател на клуб Olympia Gym към Българска Национална Фитнес Федерация с председател Янислав Тачев, както и Мариела Савова.

Диян се нареди на шесто място в категория от девет състезатели. Културистът-инвалид се съревновава със състезатели от 8 страни в категория „Фитнес мъже" като само той в тази категория беше инвалид и се състезава наравно с другите здрави състезатели. Михайлов сподели, че искрено благодари на спонсорите си - фирма Power Food, приятелите от ресторант „Реана" и книжарница „Слънчоглед", които го подкрепяха и бяха неотлъчно до него в подготовката му и без които това постижение би било невъзможно.

Мариела Савова, която зае пето място във „Фигура до 165 см", като нейното представяне беше много трудно, тъй като категорията й се състоеше от 12 състезателки, но тя зае почетното пето място.