/ iStock/Getty Images
Две катастрофи с по петима ранени са станали край Варна във вчерашния 24 юни, съобщават от варненската полиция.

Разпитаха водачката, блъснала и убила две жени на пешеходна пътека

Лека кола „Ситроен”, с 40-годишна варненка зад волана навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в насрещно движещ се лек автомобил „Нисан”.
Катастрофата е станала към 14.35 часа, на пътя между селата Здравец и Аврен.

Две жени загинаха след удар на пешеходна пътека

48-годишната водачка на „Нисан”-а е настанена за лечение с фрактура на бедро, а нейната 29-гпдишна спътница  е получила контузии. Водачката на „Ситроен”-а и нейните спътници - деца са прегледани и освободени за домашно лечение с контузни наранявания. Няма опасност за живота на пострадалите. 

Млада водачка блъсна жена на пешеходна пътека

При другия инцидент, станал на пътя Кичево-Варна към 9.20 часа, лека кола „Пежо” навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала движеща се там лека кола „Рено”. Сред петимата пострадали най-сериозно е пострадала водачката на „Рено”-то, която е получила контузия на рамо. „Пежо”-тое било управлявано от 28-годишна варненка.

От полицията съобщават за още двама пострадали при пътни произшествия във Варна в понеделник. 84-годишна пътничка в автобус е получила контузия на главата и коляно при падане в рейса с марка „Соларис”.

Млад мотоциклетист загина при катастрофа на „Хемус“

Инцидентът е станал към 11.35 часа на бул. „Осми Приморски полк”. Причина за падането е рязка употреба на спирачки от водача при спиране на червен сигнал на светофарната уредба.

Бебе е в болница след катастрофата с абитуриенти на Аспарухов мост

65-годишна жена пък пострада, след като бе блъсната от мотоциклет докато пресича пътното платно на нерегламентирано за това място. Злополуката е станала снощи след 22.00 часа на бул. „Мария Луиза”.

Пострадалата е получила травми по тялото. Била е прегледана и настанена за лечение в болница без опасност за живота. Мотоциклетът „Кавазаки” е бил управляван от 25-годишен варненец.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК