/ Снимка: Живко Желязков. Фейсбук група „Виждам те КАТ-Варна”
Бебе е със сътресение на мозъка след катастрофата на Аспарухов мост в следобедните часове на 26 май. Детето е пътувало в столче в „Пежо”, което е било застигнато и блъснато отзад от „Мерцедес” с абитуриенти.

Задръстване на Аспарухов мост заради катастрофа

Зад волана на немския автомобил е бил 21-годишен мъж от село Петров дол. Бебето е настанено в болница, като за живота му няма опасност. 

Друго дете е пострадало при сходен инцидент във Варна в неделния ден. То също е било в столче в „БМВ”, което е било ударено от 46-годишен водач с „Опел” на булевард „Княз Борис I”. Детето се е разминало с контузии. 

Момиче е настанено в болница с фрактури на носа и коляното, след като е било пометено малко преди началото на празничното шествие за 24 май във Варна. Ученичката е била блъсната на  булевард „Генерал Колев” от камион, управляван от 30-годишен водач. 

Още едно дете е пострадало при пътен инцидент през почивните дни. То е пресичало с колелото си на велосипедна пътека, когато е било блъснато от автомобил. Получило е контузия. 

Още 10 души са пострадали при пътни инциденти през уикенда. За лечение в болница е приет 25-годишен шофьор, който се е ударил в крайпътно дърво и се е преобърнал с колата си на пътя Варна-Бургас.  Младият мъж е с разкъсвания на артериални съдове на ръката.