Депутатите все пак създадоха комисия по случая „Мишо Бирата”
Депутатите все пак създадоха комисия по случая „Мишо Бирата” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Парламентът реши да се създаде временна комисия, която да провери скандала с телефонния разговор между експремиера Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов за Михаил Михов - Мишо Бирата.

Очаквано идеята доведе до пореден скандал между опозицията и управляващите.

По време на дискусията Цвета Караянчева от ГЕРБ заяви: „Аз мисля, че това нещо се работи от прокуратурата, колеги. Вие изземвате определени функции само и само да правите циркове и да обяснявате на някой кой колко е лош. След като формирахме комисия за „калинки", за Авиоотряд, сега идва и тази комисия, защо да не направим примерно комисия и за размножаването на колорадския бръмбар или за вегетация на картофите, или за пролетното равноденствие".

От своя страна Татяна Буруджиева от левицата коментира: „Докато не се извините от тази трибуна за съсипаните съдби на лекарите от Горна Оряховица, за съсипания бизнес и съдби на 100 000 българи, на които им закрихте фирмите, подслушвайки ги и унищожавайки ги като семейства. Вие нямате никакво право да говорите за морал и никакво право нямате да се съпротивлявате на това да ви изчистим името. С тази временна комисия имате пълен шанс най-накрая да дадете отговор на въпроса: Кой съсипва демокрацията в България?"

„Обществеността и обществото търсят своята еманация в паралелен от вашия свят на вещици, на реставрация и агентура. И тази поредна комисия е този злощастен опит да дискриминирате политическия опонент. Едва когато приливът отмине, става ясно кой се къпе гол. Не вкарвайте още по-дълбоко България в злощастната класация на тъжните хора", коментира от парламентарната трибуна Снежана Дукова от опозицията.

В отговор на изказването на депутатката от опозицията Кирил Добрев от БСП заяви: „Уважаема госпожо Дукова, станахме свидетели на едно фундаментално изказване. За това моля това изказване да бъде размножено и раздадено на всички народни представители. От бюджета на Народното събрание предлагам стихосбирката да бъде издадена с луксозни корици, а записът да бъде пуснат по радио „Христо Ботев" като радио пиеса".