Цветанов: Радан Кънев въведе модела на политическите абсурди
Цветанов: Радан Кънев въведе модела на политическите абсурди / ГЕРБ

Радан Кънев въведе модела на политическите абсурди, каза на пресконференция във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В политиката все пак има някакви червени линии. Кънев ги преминава с несъстоятелните си изказвания", каза Цветанов по повод последното изявление на лидера на ДСБ, че депутатите от партията ще подкрепят политиката на правителството в сферата на здравеопазването по време на подготвяния вот на недоверие.

Според Цветан Цветанов е абсурдно да декларираш подкрепа към правителството, а в същото време да обявяваш, че си в опозиция.

Лидерът на ДСБ: Реформаторите излъгаха избирателите, коалицията е изчерпана

"Подобни внушения само могат да отдалечат Радан Кънев от реалната политика", заяви зам.-председателят на ГЕРБ, като допълни, че Бойко Борисов стои зад всеки един от министрите в кабинета. "Ако Петър Москов беше от ГЕРБ, щяхме да бъдем далеч по-критични. За да няма спекулации, ще стоим твърдо зад него", посочи още Цветанов.

Предсрочни парламентарни избори не са полезни за държавата, смята Цветанов. По думите му евентуален следващ парламент не би променил коренно управлението на страната, тъй като партийната конфигурация би била подобна на сегашната.

"Ако имаме служебен кабинет за три месеца, това би забавило работата по европейските фондове", обясни Цветанов. Затова ГЕРБ щяла да поддържа стабилността на правителството и държавата. "Кметовете на ГЕРБ разчитат на стабилно правителство, за да работят спокойно", допълни той.

В ГЕРБ избират измежду петима кандидати за президентския стол

По отношение на възможните кандидатури на партията за президент, Цветанов заяви, че се обсъждат няколко имена. Сред тях имало и дами, а настоящият президент Росен Плевнелиев също бил възможност. В ГЕРБ обаче имало и други консенсусни фигури, които можели да обединят нацията.

Цветан Цветанов е във Варна, за да се срещне с областното ръководство на ГЕРБ, както и с кметовете на партията от областта, за да обсъдят какво предстои да бъде направено в общините.