Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
Край Варна се провежда десетият поред Летен семинар на МГЕРБ
Няма да има връщане на "Наглите", увери пред младежите от ГЕРБ във Варна зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Ако има създадена подобна престъпна група, тя ще бъде неутрализирана, тъй като се работи активно, добави още той при откриване на Летния университет на МГЕРБ.

Той припомни, че бандата на "Наглите" е била разбита и разкрита по време на управлението на ГЕРБ, а впоследствие при управлението на Станишев са станали 18 отвличания. За да бъде съхранен животът на отвлеченото момче и за спокойствие на близките му е решено към медиите да се подава по-оскъдна информация, добави Цветанов.

Продължава издирването на изчезналия Адриан Златков

Той коментира и антикорупционния закон, който предстои да влезе в пленарна зала за обсъждане. По думите на Цветанов 70-75% от документа е механично преписан от БСП. Взето е най-правилното решение законът да се постави на широко обсъждане, в което да участват всички НПО и институции. Така ще се изчистят всички неразбирателства и внушения, е категоричен Цветанов

Под наслов „Десет успешни” във Варна се провежда десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ. В обучението, на което по традиция домакин е Гранд Хотел Варна, участват над 250 представители на МГЕРБ от цялата страна. Форумът беше официално открит от председателя на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев, кмета на града – домакин и областен координатор на ГЕРБ - Варна Иван Портних, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и представителя на Фондация „Ханс Зайдел” в България Богдан Мирчев.

Сред лекторите в семинара са зам.-председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова.

На 3 септември (неделя), от 9:30 ч. специално участие във форума ще вземе Мария Габриел - еврокомисар по цифровата икономика и общество. Лекцията на българския представител в Европейската комисия ще бъде на тема: „Европа на днешния и утрешния ден – цифрова и дигитална, но все пак близка и реална”. Лектор в последния ден от форума ще бъде и политологът Антоний Гълъбов.

Десетият летен университет на МГЕРБ по традиция се провежда със съдействието на фондация „Ханс Зайдел”, чийто ръководител на Института за стипендии проф. Ханс-Петер Нидермайер също ще вземе участие с лекция, посветена на ролята на ЕС в световната политика.