Боян Георгиев асфалтира сам паркинг и организира конкурс за най-добра градинка в Младост
Боян Георгиев асфалтира сам паркинг и организира конкурс за най-добра градинка в Младост / netinfo
Боян Георгиев асфалтира сам паркинг и организира конкурс за най-добра градинка в "Младост"
82333
Боян Георгиев асфалтира сам паркинг и организира конкурс за най-добра градинка в "Младост"
  • Боян Георгиев асфалтира сам паркинг и организира конкурс за най-добра градинка в "Младост"

Хората в един район трябва да се държат като общност и да осъзнаят ролята си в него. Това мнение изрази във варненския ефир на Дарик кандидатът за районен кмет на „Младост“ на коалиция „Реформатори и патриоти“ Боян Георгиев.

„Моята основна концепция е да събудя хората, за да ги накарам те също да предприемат нещо, да осъзнаят, че имат огромна роля в благоустрояването на района, чистотата“, коментира той.

За да реализира идеята си, Георгиев има амбицията да създаде обществени съвети, ако стане районен кмет на „Младост“. Те ще се състоят от три групи -  домоуправители и представители на домсъвети, предприемачи от малкия и среден бизнес, както и учители в градини и училища.

Организирането на благотворителни базари по празници също би сплотило хората, а събраните пари могат да послужат при лечението на болни деца, изграждане на пътеки за инвалиди, или запълване на дупки, смята Георгиев, който по време на кампанията си е инициатор на конкурс за най-красива градинка в „Младост“. Домоуправителите са организирали съседите си и в надпреварата са се включили десет градинки, разказа кандидат-районният кмет.

„Тази градинка, която спечели първото място и наградата – аз не съм виждал такава дори в чужбина. Намира се на ул. „Радост“ № 9. А когато ги награждавахме, хората бяха невероятно щастливи, че някой  им е обърнал внимание“, добави той.

Боян Георгиев призна, че „отдавна трови“ общината с множество сигнали за нередности, част от които получава от варненци, които го молят за съдействие. По време на кампанията го потърсили майки заради неосветена пешеходна пътека под параклиса на бул. „Сливница“. След намесата му проблемът бил решен. Кандидат-районният кмет помогнал и за асфалтирането на паркинг в лошо състояние на ул. „Младежка“, над бл. 55. След като местното кметство не проявило инициатива, Георгиев и съседи в района сами запълнили дупките.

Процесът на събаряне на незаконни постройки в „Максуда“ е започнал и той е необратим, е мнението на Георгиев. Според него обаче по-важно е теренът там да бъде разчистен от тоновете боклуци, на които никой не е обръщал внимание с години.

Той се обяви твърдо за електронното гласуване на предстоящия референдум, както и за въвеждане на електронни услуги и управление навсякъде, където това би било възможно.

Като кандидат за районен кмет Боян Георгиев се определи като „млад и неосъждан“ и призна за "компромат" срещу него това, че „като дете е крал череши“.

„Младост“ е районът, който ми е на сърце. Роден съм там, пораснал съм там и съм един от хората, които могат да се характеризират с този район. Целия си живот съм прекарал там, имам много съученици, приятели и роднини“, разказа кандидат-кметът на реформаторите.

Целият разговор с Боян георгиев е в аудиозоната.