/ Дарик Варна
Ако хакерът, който е обвинен за атаката срещу НАП, е невинен, нека да отвори сървърите на колегите, да покаже машините, да му се извинят и да се приключи
Премиерът коментира хакерската атака срещу НАП
102025
Премиерът коментира хакерската атака срещу НАП
  • Премиерът коментира хакерската атака срещу НАП
Ако хакерът, който е обвинен за атаката срещу НАП, е невинен, нека да отвори сървърите на колегите, да покаже машините, да му се извинят и да се приключи.

Борисов събра извънредно Съвета по сигурност

Така министър-председателят Бойко Борисов коментира евентуалната вина на обвинения за компютърното престъпление Кристиян Бойков. По думите на Борисов хакери ни атакуват отвсякъде, дори и чрез микровълновите ни печки. Той даде пример с ЦРУ и КГБ, които от няколко години работели с обикновени пишещи машини, за да избегнат хакерска намеса.

"Те са действително вълшебници", каза още Борисов.

Чуйте целия му коментар в прикаченото аудио.

Бойко Борисов беше във Варна, за да Присъства на националното военноморско учение „Бриз 2019“. Той посети и ремонтираната пожарна в кв. Аспарухово, където се срещна с огнеборци, на които обеща 10 % увеличение на заплатите със следващия бюджет.

Борисов за хакера на НАП: Имаме уникални мозъци

Междувременно премиерът се разходи из Варна в компанията на кмета на морската столица Иван Портних. Борисов лично шофира служебния автомобил, информирайки се от Портних за развитието на града. 
 

Както поискаха варненци, рибарското пристанище вече се строи, като срокът за приключване на този важен и мащабен проект по договор е 14 месеца. Това е свързано с цялостната рехабилитация на Аспаруховия парк. Осветлението по новите булеварди е подновено и изключително икономично. Вече има подлези пред Морската гимназия, над 60 млн. лв. са инвестициите в района в момента. След големите пътни артерии, фокусът се пренася към междублоковите пространства и парковете. Правят се нови паркове с детски площадки. Обновяват се площадките в яслите и детските градини. Модернизират се спортните игрища в училищата. Пречиствателната Станция на Златни пясъци се доизгражда по график.

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 19 юли 2019 г.