Автобус блъсна осмокласничка и мина през крака й
Автобус блъсна осмокласничка и мина през крака й / netinfo
14-годишно момиче е било блъснато от автобус на спирката пред гимназиите на спирка “Почивка”, съобщиха за Дарик радио очевидци. Инцидентът е станал около 9 часа. След като е била блъсната от автобуса, девойката е паднала на земята. В този момент автобусът е потеглял и е минал през крака на тийнейджърката. По информация на Дарик радио, момичето се казва Елизабет и учи френски в IV Езикова гимназия “Фредерик Жюлио Кюри”. Самата Елизабет съобщи за Дарик радио, че шофьорът не е спрял, а е дал газ, след като е минал през крака й. Две от по-големите момчета от гимназията са завели пострадалата девойка в спешния център на МБАЛ “Св. Анна”. Елизабет е минала през рентген и в момента чака резултатите. Родителите й са уведомени.

“Извадих голям късмет, че само предната гума на автобуса мина през мен”, сподели Елизабет. Тя е много уплашена и се надява, че кракът й не е счупен. Д-р Жан Доревски, директор на болничното заведение, съобщи за Дарик, че момичето няма костни увреждания. След прегледа в травматологичен кабинет, тя си е тръгнала.

Дарик научи, че автобусът е бил по линията 148, а регистрационния му номер е В0136.

От фирмата “Транстриумф” , която обслужва линията, заявиха за Дарик, че не знаят за такъв инцидент. Шофьорът на автобуса твърди, че не преминавал през крака на пострадалото момиче.