Апелативният съд остави Славков в ареста
Апелативният съд остави Славков в ареста / www.dnesplus.bg
Варненският апелативен съд потвърди решението на Окръжен съд - Варна от миналата седмица, с което общинският съветник от ДПС Иван Славков, бе задържан. Той бе обвинен в участие и ръководене на организирана престъпна група, склоняване към проституция и разпространение на наркотици.

Апелативният съд потвърди арестите и на още две лица – Николай Хаджимихайлов от Варна и Румен Желев от Трявна, разследвани по същото дознание. Хаджимихайлов е в ареста от 5 месеца след като на 15 май тази година той и още трима души бяха задържани с близо килограм хероин и толкава амфетамини. Румен Желев бе задържан под стража миналата седмица и се разследва като участник в престъпната група, ръководена от Славков, както и за пране на пари.

Налице са безспорни доказателства, посочват от Апелативния съд. Става въпрос за свидетелски показания и обяснения на други обвиняеми лица по това дознание, които сочат ръководната роля на Славков в престъпната група. При разследването са били открити автомати, различни оръжия, гранати и боеприпаси. Събраните доказателства свидетелстват за престъпна дейност, извършвана от години и многократно надхвърляща настоящите обвинения.

От защитата на Славков пък представиха доказателства, свързани с опит за самоубийство, направен от съпругата на футболния бос. Жената на Иван Славков е настанена в специализирано здравно заведение, но този факт не бе коментиран от въззивния съд.