18 красавици спорят за Мис Св. Св. Константин и Елена
18 красавици спорят за Мис Св. Св. Константин и Елена / stconstantine.bg

След пет национални кастинга в София, Варна, Русе, Плевен и Бургас са ясни финалистките в конкурса Мис "Св. Св. Константин и Елена". Събитието е насрочено за тази вечер от 21 часа на плажа на комплекс Rappongi на крайбрежната алея във Варна.

Сред 18-те подбрани чрез кастинг красавици има 6 варненки, по 3 са софиянките, бургазлийките и русенките. Сред претендентките има момичета и от Плевен и Стара Загора. Във вторник финалистките в конкурса за красота подкрепиха инициативата "Зелен фонд" на първия български морски курорт като засадиха албиции в парка. Ден по-рано претендентките за титлата Мис "Св. Св. Константин и Елена" занесоха подаръци на малчуганите от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Другарче" във Варна.

Концептуално различно като стайлинг и локация ще бъде XVIII издание на конкурса Мис "Св. Св. Константин и Елена" 2010. Програмата ще бъде артистична компилация между модно дефиле, танцов пърформънс и конкурс за модели, благодарение на партньорството с Art Ground Centre, които ще вложат своя креативен усет към изкуството и опита в организирането на знакови събития като Super Model of Bulgaria - част от световната верига FORD Models - SuperModel of the World, Форум Българска Мода, и др.

Формацията Classic in the House ще озвучава целия спектакъл на живо с модерни аранжименти върху класически и съвременни оперни произведения в комбинация на пиано и DJ. Сцената е проектирана като класически Catwalk с дължина 44 метра и ще бъде разположена на самия морски бряг. Хореографията и постановката са поверени на преподавателя от НАТФИЗ доц. Александра Хонг, а водещ на събитието ще бъде провокативната актриса и модел Мария Силвестър.

Атрактивни елементи ще привнесат специално подготвеното за събитието участие на Центъра за съвременен уличен танц с групата The Center под ръководството на хореографа Goosh, както и Миро, който се очаква за първи път да представи новия си сингъл.

Всички куверти за конкурса са вече продадени, съобщават организаторите. Дарик радио е медиен партньор на събитието.