Снимка: СЕК
Снимка: СЕК
Симеонов получи изненадващ брой гласове на евровота като независим, сега влиза в надпреварата за местните избори от гражданската квота
Учителят Христо Симеонов, който беше определен като феномен, заради резултата си от вота на Европейските избори през пролетта, влиза в листата с кандидати за общински съветници на Средна европейска класа. Това съобщи самият той на среща с журналисти. „Имам намерение да се включа в изборите за местно управление от гражданската квота на СЕК. Водя се от вярата, че тази партия твори добри дела и гарант за това е Константин Бачийски /бел.ред. зам.председател на СЕК и настоящ общинсик съветник/, с който имаме общи идеи за развитието на Бургас“, коментира Симеонов.

Съветник Бачийски: Най-важно е икономическото развитие на Бургас



Към момента все още не уточнено кое място в листата за общински съветници на СЕК ще заеме Христо Симеонов. По думите му, след силният резултат от Евровота, той е получил примамливи предложения за местните избори от почти всички политически партии. 

„Вярвам, че политиката не бива да се случва на всяка цена. Аз държа на своята независимост – в местните избори бих се включил като независим кандидат или заедно с някой, който споделя моите идеи. В колегите от Средна европейска класа аз виждам точно такива хора. А в самия господин Бачийски открих честност и отдаденост към работата“, допълни Симеонов, който привлече подкрепата на 3 641 на първите избори, на които се яви – европейските.

„В час по философия един ученик ми каза, че искал да стане политик, за да участва в разпределението на голямата баница. Това ме убеди, че е време да опитам да вляза в политиката, за да участвам в управлението на обществените дела в името на общото благо“, каза още той.

С Константин Бачийски, Симеонов е обсъдил идеите си за развитие на града в следващите 20 години. „СЕК звучи добре. Там където има средна европейска класа – там има просперитет, мир“, добави Симеонов. Акценти от неговата програма вероятно ще бъдат включени в т. нар. план „Бачийски“ за икономическо развитие на региона, който пък трябва да бъде обявен съвсем скоро.

Вижте повече от Христо Симеонов и зам. председателят на СЕК, Константин Бачийски във видеоматериала:
 

Учителят Христо Симеонов става част от листата на ПП СЕК, вдъхновен от Бачийски

Публикувахте от Дарик Радио Бургас в Сряда, 24 юли 2019 г.