/ iStock/Getty Images
Мъжът беше отличен с грамота за доблестна постъпка
 55-годишният Юсуф Исмаилов получи почетна благодарствена грамота за доблестна постъпка. Тя му бе връчена от началника на РСПБЗН-Търговище гл. инсп. Ангел Ангелов.

На 17 ноември около 11.00 часа три екипа на пожарната служба се отзовали на сигнал за пожар в апартамент на шести етаж на жилищен блок в кв. „Запад“ в Търговище. Огънят лумнал в едната стая и бързо се разпространил, тъй като в близост имало много лесно запалими материали - мебели и покъщнина.

Добрият пример: Ученички намериха портфейл с пари в Търговище и го върнаха (СНИМКИ)

В апартамента живеели майка и син, които получават инвалидна пенсия. След като видяла огъня жената започнала да вика за помощ. Чул я дългогодишният им съсед Юсуф. Без да се колебае мъжът влязъл в горящите стаи и издърпал майката и сина извън жилището. По това време съпругата на спасителя напълнила кофи с вода и с Юсуф започнали да гасят, докато дойдат огнеборците.

"Не съм се замислял изобщо дали да го правя - трябваше да се действа бързо. А и по природа не съм от страхливите. Така съм възпитан - трябва да се помага на хората винаги, когато можеш, защото всеки може да изпадне в беда. Друго поведение не би било човешко. Не съм го направил за благодарности, нито се чувствам герой. А и пожарникарите дойдоха толкова бързо...Убедих се с очите си, че професията им не е никак лесна", сподели Юсуф.
 
БТА