/ МВР
В областната дирекция гостуваха две 14-годишни момичета от Търговище - ученички в VIII-в клас на Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“ в града, съобщиха от полицията.

МВР

Ученичките бяха приети от главен инспектор Светлин Петев - началник на Районно управление-Търговище, който им връчи благодарствени грамоти.

На 30 октомври двете приятелки, разхождайки се в централната част на Търговище, се натъкнали на паднал на земята мъжки кожен портфейл, съдържащ сумата от 400 лв. и документи за самоличност на собственика, който работел в чужбина и се върнал в страната за кратко.

Добрият пример: Ученик намери портмоне с много пари и документи и ги предаде на собственика (СНИМКИ)

Двете ученички веднага отишли в полицията и предали вещта на дежурен служител. Полицейските служители своевременно установили собственика и му върнали портфейла. Младият мъж сърдечно е благодарил на момичетата за хубавия им жест, споделяйки, че по-голямото му притеснение било за евентуално изгубените  документи.

МВР

Гл. инспектор Светлин Петев връчи на осмокласничките Габриела Иванова и Мария Стоянова грамоти с благодарност за проявената от тях висока гражданска отговорност и доблест.

Началникът на РУ-Търговище подчерта, че постъпката им е достойна за уважение, и им пожела да продължават с поведението си да дават добър пример на своите съученици и приятели.

От областната дирекция на МВР е изпратено благодарствено писмо и до директора на учебното заведение.