/ ThinkStock/Getty Images
Директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков връчи почетна грамота за доблестно поведение на Сердар Мехмед, ученик в трети клас в ОУ „Д-р Петър Берон“ в Момчилград.

10-годишно дете намери портфейл с пари и документи и го върна

ОД на МВР-Кърджали

Момчето заслужи признанието за достойна си постъпка - преди дни намерил на пешеходна пътека в Момчилград портмоне с 950 евро, 275 лв., 130 турски лири, лични и банкови документи и незабавно го предал в полицейското управление.

Момче намери на улицата портфейл с 1200 лева и го върна

Полицаи се свързали със собственичката на изгубените пари и документи, която се върнала от пътуване за Германия
. На събитието в полицейското управление в Момчилград присъстваха майката на момчето - Шенгюл Мехмед, Севгюл Вели, помощник-директор в училището, в което учи Сердар, и полицейски служители.

Деца върнаха изгубен портфейл на жена от Струмяни

ОД на МВР-Кърджали

Много се надяваме този добър пример да намери своите последователи сред съучениците на Сердар, а и сред всички граждани в обществото ни, каза старши комисар Илков при връчването на почетната грамота.

Ученици намериха портмоне с 3 хиляди лева и ги върнаха

Той поздрави майката и учителите за чудесния резултат във възпитанието на детето и отбеляза, че честността, почтеността и добрите дела винаги имат смисъл и представляват стойностен модел на поведение.

Момче намери на улицата портфейл с 1200 лева и го върна

Освен добър ученик Сердар е и активен спортист - намерил портмонето на връщане от тренировка по тенис и заедно с майка му го отнесли в полицейското управление.