В Търговищка област няма поражения по селскостопанските култури от градушката снощи. Ледени зърна, придружени с пороен дъжд, е имало в Търговище, Омуртаг и антоновското село Стеврек,

Това съобщи ръководителят на Метеорологичната обсерватория в града Красимира Стойчева. По данни, отчетени от доброволците в климатичните и валежомерните станции в областта, градушката е била слаба с размери от 2 до 4 мм.

След горещия ден: Буря с градушка удари Търговище

Най-големи с размер на лешник са били ледените късове в Търговище. Благодарение на факта, че са примесени с дъжд и бързо са се стопили, няма данни за щети по реколтата.

От Обсерваторията отчитат, че валеж от дъжд е имало на територията на четири от общо осем валежомерни станции. По 12 литра на квадратен метър са отчетени в Търговище и в Стеврек, в Омуртаг, където е преваляло за кратко - два литра.

След разразилата се буря в града имаше изпочупени клони. Екипи на общинското предприятие „Флора“ почистват клони и зелени отпадъци по улиците на общинския център.

"Очакванията на метеоролозите днес са, че в следобедните часове и привечер отново може да превали и прегърми", каза още Красимира Стойчева. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Боряна Димитрова, БТА