/ IStock
Трима учители от Търговище и Попово са сред 43-мата диагностицирани с коронавирус жители на областта. От новодиагностицираните през последното денонощие

17 души са хоспитализирани, а останалите 26 са получили предписания за спазване на домашна карантина, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Днес е регистриран и един смъртен случай, вследствие на коронавирусната инфекция. В МБАЛ - Омуртаг е починал мъж на 55 г. от омуртагското село Угледно, който по данни на лечебното заведение е имал  хипертония и диабет.

14-дневна карантина е наложена и на общо 63 ученици от трите паралелки, чиито класни ръководители са били диагностицираните през последното денонощие учители.

Информирани са директорите на учебните заведения, а образователният процес за карантинираните паралелки ще се осъществява в електронна среда от разстояние.

Служители на РЗИ - Търговище са връчили предписания за карантиниране на всички контактни на новозаболелите. Епидемиологичните проучвания продължават.

В област Търговище до днес са регистрирани общо 385 души с коронавирус. Починали са 22.
БТА