математици
математици / netinfo
Злато и сребро донесоха на своето училище възпитаници на ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък от международно математическо състезание „Математика без граници“.
 
Александър Проданов от 8 клас на Математическа гимназия е златен медалист от състезанието, спечели престижното отличие в конкуренция с още 16 хиляди участника от цял свят. Сребърният медал от състезанието е заслуга на деветокласника Стилиян Иванов.

И двете момчета, завоювали изключително ценните отличия са подготвени за участието си в „Математика без граници“ от преподавателя по математика в ППМГ „Никола Обрешков“ Евгений Георгиев.
 
Отличията на двете момчета са поредните в колекцията им от завоювани медали и грамоти в различни математически състезания за последните 3 години.
 
Младите математици вече очакват друго международно математическо предизвикателство - т.н Руска олимпиада или известната Ойлерова олимпиада, която се провежда в Санкт Петербург. Страната ни изпраща свои участници задочно, с решените от тях задачи за втора поредна година и за втора поредна година това са възпитаници на ППМГ Казанлък.

Задачите в Ойлеровата олимпиада са на високо равнище, като условията им се обявяват на английски или руски език.
 
Международният финал на Ойлеровата олимпиада  ще се проведе през февруари догодина в Стара Загора.