Млади математици посетиха Брюксел по покана на Андрей Новаков
Млади математици посетиха Брюксел по покана на Андрей Новаков / 100 вести

Теми от вестник "100 вести":

Ученици от дванадесети клас с профил математика на Природоматематическата гимназия заедно с директора на училището Цветана Кюмюрджиева бяха в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Новаков. Посещението им бе от 24 до 26 януари и включваше представяне на работата на Европейския парламент, дискусия с българските евродепутати Андрей Новаков и Ева Паунова, в която габровските ученици участвали много активно и оставили много добри впечатления за себе си.

Язовирите на територията на община Габрово са част от обектите, включени в Програмата за управление на общинската собственост за 2016 година, които ще се отдават на концесия. Подготовката за процедурата Община Габрово е започнала още миналата година, защото 6-те язовира са били включени в списъка за отдаване на концесия като обекти за любителски риболов.

Предприети са действия крепостта „Градище“ да стане един от предпочитаните туристически обекти в Габрово, стана ясно на последното заседание на местния парламент при обсъждане на бюджета на Община Габрово. Темата постави общинският съветник от БСП Николай Григоров по време на дискусията за приходната част в бюджета за тази година. Според него община Габрово разполага с голям потенциал за развитието на туризма, който не е разработен така, че да носи приходи в местния бюджет. Той даде пример с крепостта „Градище“ в Габрово и средновековния град „Хоталич“, който след изпълнение на проект за осигуряване на социализация стана един от посещаваните туристически обекти в Севлиево.