Живко Тодоров ще продължи да бъде областен координатор на ГЕРБ
Живко Тодоров ще продължи да бъде областен координатор на ГЕРБ / DarikNews.bg

В дискусията тази вечер вероятно ще коментираме и темата за изключването от ГЕРБ на бившия областен управител Недялко Недялков, увери Цветан Цветанов, който се среща с местната партийна структура."В разговори със старозагорската организация сме стигнали до това заключение. Ние сме демократична партия и централното ръководство винаги се е съобразявало с мнението на местните организации."

Живко Тодоров ще продължи да бъде областен координатор на ГЕРБ, ние му гласуваме доверие и въпросът за неговата оставка няма да бъде коментиран, категоричен беше Цветанов. „От учредяването на партията Тодоров доказа, че може да работи активно и да носи много отговорности, в това число да бъде и областен ръководител на партията. Смятам, че Живко Тодоров може да бъде изключително полезен за Стара Загора и региона и затова ние му гласуваме доверие". Преди ден кметът припомни, че още след местните избори е предложил друг да поеме поста областен координатор на партията.

Предприетите към мен действия са продукт на политическите амбиции на хората, които се изказваха от парламента, убеден е Цветанов. „На първо място-Делян Пеевски, който много ясно се закани по мой адрес. Разбира се Волен Сидеров, Лютви Местан, Сергей Станишев-това са хората, които даваха указания на българската прокуратура". Така бившият вътрешен министър коментира повдигнатите му обвинения, че е допуснал в МВР да се подслушва нерегламентирано и е бездействал, докато това е ставало.

Готов съм да понеса всичко, което се стоварва върху мен, коментира той. „През годините наруших много интереси на организираната престъпност, а тя в голямата си част беше обвързана с политическата класа на България през последните 20 години. Разбира се, че сега всеки би искал да си го върне на Цветан Цветанов, който не е министър от близо три месеца. Вярвам в искрената подкрепа на Бойко Борисов, на членовете и симпатизантите на ГЕРБ".