Запалиха служебната кола на главния архитект на Казанлък
Запалиха служебната кола на главния архитект на Казанлък / netinfo
Малко след полунощ е бил запален служебният автомобил "Лада Ока" на главния архитект на Община Казанлък Николай Николов.

Автомобилът е бил паркиран на обичайното си място - до жилищния блок, в който живее Николов на ул. „Славянска” – до Кооперативния пазар в Казанлък.

В потушаването на палежа са участвали трима огнеборци с един противопожарен автомобил.

Унищожени са купето и прозорците на автомобила, двигателят е спасен. Пожарът е ликвидиран за 20 минути. Причините и щетите са в процес на изясняване, съобщиха от Полицейското управление в Казанлък.

По-късно през деня изгорелият автомобил бе прибран на паркинг в общинската къща на улица “Съединение” 10, където се помещава Административно-стопанския отдел на общината.

Потърсен за коментар на случилото се главният архитект Николай Николов бе категоричен че “има си хора, които да си вършат работа”. На въпрос -предполага ли за извършител и дали има опасения, че палежът може да е свързан с неговата работа той заяви, че няма подобни страхове.

Унищоженият автомобил „Лада Ока” бе специален подарък за Общината - за работата на главния архитект, от побратимения на Казанлък руски град Толиати. Подаръкът бе получен в мандата на кмета Иван Гороломов в края на 90-те години.

Архитект Николай Николов е назначен за главен архитект на общината през 2004 година. Николай Николов е близък роднина на настоящия градоначалник Стефан Дамянов. Преди това Николов е работил в частна фирма в София.

Настоящият главен архитект на община Казанлък има богат опит в местната власт. Още през 80-те години кметът на Столетието на Казанлък Станчо Коев го назначавав ахитектурния отдел на тогавашния Общински народен съвет. В ресорите на Николов санаселените места в общината.

По-късно става главен архитект - в управлението на кмета на СДС Бончо Сарафов.