Възможно е да се търси нова фирма за ремонта на басейна
Възможно е да се търси нова фирма за ремонта на басейна / DarikNews.bg, архив

Не ми харесва как работи фирмата, която ремонтира плувния басейн. Работи се прекалено страхливо. Това каза в студиото на Дарик кметът Живко Тодоров.

„Ще имаме сериозен разговор. Или ще вземат мерки, или договорът им ще бъде прекратен", категоричен е кметът.

Според сегашния договор ремонтът трябва да приключи до края на месец май.

„Подозирам, че фирмата няма да успее да се вмести в този срок, а ще й трябват още два месеца", коментира кметът. Той допълни, че ако се наложи договорът ще бъде прекратен и ще се обяви нова обществена поръчка.

Първоначално басейнът трябваше да бъде готов до 20 ноември 2015 година. Няколко пъти обаче срокът на ремонта беше удължаван. Дейностите включват: разширяване на басейна в южна посока; цялостен ремонт и саниране; модерен дизайн; съвременна вентилационна инсталация и нова технология за филтрация на водата; смяна на дограмата и подовата настилка; енергийно ефективни соларни панели за подгряване на водата, обезшумяващи системи и др.

В проекта е заложено още изграждане на допълнителни трибуни на две нива с 400 места и достъп за граждани в неравностойно положение.

Покритият плувен басейн в Стара Загора е открит през 1972 година. Ежедневно в него тренират близо 600 деца на различна възраст.