Барбекюто и беседката около стария чинар - незаконни
Барбекюто и беседката около стария чинар - незаконни / DarikNews.bg, архив
Вандали изпочупиха маси и пейки около Стария чинар. В района са изпочупени и клони, като според екип на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“, е посегнато и на вековния чинар. Емблематичното дърво е обявено за национална забележителност, а десетки природолюбиви старозагорци често се грижат за района, организирайки освежаване и почистване. Сигнал за вандалската проява е получен в неделния ден на горещия телефон на общината. Масивната беседка и барбекюто, които са разположени в близост до дървото, са устояли на набезите, но от по-малките 3 съоръжения за почивка - с маси и пейки, само едно е останало цяло.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 25 до 27 януари, са отчетени около 70 сигнала.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки на счупени кошчета за отпадъци и в реновирания парк „Митрополит Методий Кусев“. През почивните дни, сигнал е получен за счупени прозорци на общежитието на ПГ по строителство на ул. „Мусала“, както и за изкъртена входна врата на ПГОХ „Райна Княгиня“.

Оплакване има още от силна музика и заря от заведения в града.

Граждани са подали информация за над 20 неправилно паркирани МПС. Оплакване е получено за дрифт с автомобили на паркинга до езеро „Загорка“.  

За бездомни кучета е съобщено в района на парк „Митрополит Методий Кусев“, кв. „Три чучура - юг“, както и в жилищен блок №135 на ул. „Генерал Гурко“.  Сигнал е постъпил и за умъртвени безпризорни кучета в кв. „Самара -3“, до блок №12. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. 

След сигнали е отремонтирано улично осветление, паркомати, обезопасени са шахти и изсъхнали клони на дървета. Възстановени са пътни знаци.