изложение
изложение / община Стара Загора
За първи път Стара Загора се представи наедно от най-големите изложения East Mediterranean International Tourism & Travel (EMITT), което се провежда ежегодно в Истанбул, Турция.
 
4-дневното изложение е сред топ събитията, които разкриват потенциала за туризъм в над 90 държави. Всяка година, близо 60 хиляди са професионалистите в туристическата индустрия, които си дават среща в Истанбул, за да представят дестинации, видове туризъм, както и услуги.
 
И тази година, българският щанд зае своето заслужено място на туристическия форум, за което свидетелства и поредното отличие при представянето на страната ни като четирисезонна дестинация. Стара Загора бе част от общия щанд на Министерството на туризма, а посетителите проявили силен интерес към богатото културно-историческо наследство на града ни, към специалностите, които се изучават в Тракийския университет.
 
„Представихме още старозагорската опера, както и всички културни и спортни събития, които организираме в региона, възможностите за настаняване. Получихме десетки запитвания за партньорство и бъдещи съвместни дейности с туроператори, както с и различни български и чуждестранни общини“, обясни  експертът от отдел „Туризъм“ Ивелина Проданова. В изложението се включи и Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, чийто ресор доскоро включваше и туризма.
 
Над  9,3 млн. са чуждестранните туристически посещения през 2019 година в България, а пътуванията от южната ни съседка са близо 649 хил. и се увеличават с 3,8% спрямо миналогодишните, сочат данните на националната статистика за декември. Повече от 15 хиляди са чужденците, които са посетили Стара Загора през изминалата година.