жп гара
жп гара / netinfo
Национална компания железопътна инфраструктура ще представи публично проект “Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора “. Той е финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. и ще бъде представен днес от 15 часа в зала „П. Р. Славейков“.

Ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, генералният директор на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски, областният управител Гергана Микова, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общински съветници, представители на БДЖ, експерти от държавната и местната власт и др.

В обхвата на проекта е включен ремонт, възстановяване и модернизация на съществуващата жп инфраструктура, с цел гарантиране на сигурността на пътниците, както и привеждане на гаровия комплекс в съответствие с европейските стандарти в жп транспорта. След реализацията му ще се подобри организацията на обслужването в гарата, както и ще се създат необходимите удобства и комфорт на пътниците.

Гаровият комплекс Стара Загора е разположен в югозападната част на града, между жилищната и промишлената зони.