гара
гара / netinfo
Проектът за реконструкция на гаровия комплекс в Стара Загора е с прогнозна стойност в размер на 11 000 000 лева без ДДС.

След реализирането му мястото ще бъде цялостно реновирано, за да придобие съвременен облик, отговарящ на изискванията за енергийна ефективност и конструктивна осигуреност. Предстои пълна подмяна на дограмата (прозорци и врати), на облицовките, мазилките и покритията, сградата ще бъде пожарно обезопасена и  инсталационно осигурена.  Предвижда се подмяна на водопроводната и канализационна система, както и въвеждане на системи за видеонаблюдение и контрол на достъп.

гара
netinfo


Ще бъдат създадени условия за изграждане на комфортна среда за пътници, обслужващ персонал и наематели в територията около сградата, чрез монтиране на елементи на градско обзавеждане. До всички нива ще бъде осигурен достъп на лица с намалена подвижност

Проект „Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора“ ще се финансира по приоритетна ос 3 „Подобряване на интермодалността при превоза на пътници и товари и развитие на устойчив градски транспорт” на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 от Европейския Съюз, чрез средства от Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет.