Затворен остава Подбалканският път в участъка Казанлък-Мъглиж
"Продължава гасенето на пожара, избухнал вчера в северната част на военния полигон „Тюлбето“ в Казанлък", съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД "ПБЗН")-Стара Загора, комисар Стоян Колев.

„През нощта успяхме да заградим периметър, днес задачата е да успеем да го опазим, без да се разпространи огънят“, посочи той. Няма хора пострадали при инцидента. 

Блъснаха патрулка в Казанлък, докато отцепва движението заради пожара на военния полигон

"Има разпределени екипи навсякъде. В посока „Юг“ към Подбалканския път се очаква до час-два екипите да имат контрол. Западно пожарът е локализиран", каза Колев. В посока „Изток“, към Мъглиж, огнената стихия също е ограничена, там през нощта са направени просеки и има няколко екипа. Работи се интензивно в посока „Север“, където, по думите на комисар Колев, е опасното направление на пожара. 

DarikNews.bg

„В гасенето в момента са включени девет екипа на РД "ПБЗН", три екипа на Държавното горско стопанство, както и много други екипи, които патрулират по просеките“, коментира Колев. В помощ на пожарните екипи работят два военни вертолета и около сто души от военните поделения, които се намират от северната страна на стихията.

Комисар Стоян Колев посочи, че от огромна помощ на огнеборците през изминалата нощ са били тежките машини, изпратени от старозагорското предприятие „Мини Марица-Изток“, благодарение на които са направени просеките. 

БГНЕС

Пожарът е обхванал около 1200-1400 декара площ и след като се установи контрол върху неговото разпространение, ще бъде направен обход, за да се установи дали има засегнати постройки, посочи комисар Колев. 

Той напомни, че Подбалканският път в участъка между Казанлък и Мъглиж остава затворен поради задимяване над пътното платно. Обходният маршрут е през селата Ягода, Ръжена, Кънчево и Розово, движението се регулира от „Пътна полиция“.

По информация, съобщена вчера от Министерството на отбраната, пожарът е възникнал при обезвреждане на невзривени боеприпаси на учебния полигон „Тюлбето“. 

Два военни хеликоптера се включиха в гасенето и от сутринта кръжат над града. Огънят стигна до фабрика за рециклиране на отпадъци до бившето сметище на града. Има и изгорели къщи във вилната зона, съобщава Агенция "Фокус".
БТА/Агенция "Фокус"