Температурите се покачват
Температурите се покачват / DarikNews, архив

През новата седмица ще се радваме на положителни температури в Стара Загора. Понеделникът ще започне с разкъсана облачност, температурите ще бъдат от 2 до 4 градуса, обещават синоптиците. Вторник - от 6 до 10 градуса, а пред сряда и четвъртък максималните стойности ще достигнат 11, 13 градуса. В края на седмицата ще бъде облачно, възможни са и валежи от дъжд. В петък, събота и неделя за града на липите се очакват температурни стойности от -7 до +8 градуса.

Прогнозата за страната за 14 чнуари:

Започналото от запад заоблачаване през нощта ще обхване страната.

В понеделник сутринта температурите ще са между минус 2° и минус 7°, в Сливен - около минус 2°. Времето през деня ще бъде предимно облачно, но почти без валежи. В предобедните часове на места из Дунавската равнина видимостта ще бъде намалена от мъгла. Още сутринта в Източна България ще има слаб южен вятър, който след пладне ще се усили.

Максимални температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 3° и 8°, оставайки по-ниски в крайните северозападни райони между 0° и 3°, в Сливен 5°.

Високото атмосферното налягане след обяд ще започне бързо да се понижава.

И над планините ще бъде предимно облачно, възможно е по върховете на Рила и Пирин да прехвърчи сняг. Вятърът по високите била ще бъде от югозапад, умерен до силен. Ще започне да се затопля. Температурата през деня на 1200 м ще достигне 3°, на 2000 м - около минус 2.