Състезание с велосипеди по повод Седмицата на мобилността
Състезание с велосипеди по повод Седмицата на мобилността / DarikNews.bg, архив

Европейски информационен център Европа Директно-Стара Загора организира състезание с велосипедиза деца от IV-VI клас от училищата в града. Състезанието ще протече в два етапа - теоретичен тест за правилата на движение и изпитание на състезателно трасе. За победителите има предвидени специални награди, а всеки участник ще получи материали от Европа Директно - Стара Загора.

Събитието ще се проведе на бул. „Цар Симеон Велики" в пространството между ул. „Кольо Ганчев" и ул. „Петър Парчевич" между 15:30 и 18:30 часа.

Всички деца от IV, V и VI клас могат да се включат в надпреварата. Единственото условие е да бъдат със своя велосипед и добро настроение.

Велосъстезанието е част от Европейската седмица на мобилността. Събитието се провежда в партньорство с Центъра за наука, изкуство и култура - Младежки дейности към Община Стара Загора, Младежки общински съвет и ОД на МВР Стара Загора, сектор „Пътна полиция".

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с политическата и финансовата подкрепа на ГД „Околна среда" и ГД „Транспорт" на Европейската комисия. Тя се отбелязва вече 12 години. Мотото на събитието тази година е: „За чист въздух! Вие сте на ход!"